Binali İpek

Binali İpek

Yeşil Aleviler

A+A-

Asimilasyon ile renkleri yeşile dönenlerden çok, bilinçli, Farkında, istiyerek gönüllü olarak, Aleviler üzerine çalışma yürütenlere
Yeşil Alevi diyoruz. İşbirliği halinde görevini ifa eden, genelde Dede, Ocakzade, evladı resul sıfatından nemalanan, yada yönetici, Yazar, akademisyen, vb. sıfatlarla, son derece profesyonel, aramızda dolaşıyorlar. Önleri açılan, piyasaya sürülen yeşiller, gizli, açık, ap, açık faaliyetleri devam eder haldeler. Sallabaş memurlar, Alevi düşmanları, boş durmuyor. , Düşman içimizde ilerliyor. CEM Evlerimizde, Örgütlerimizde, Medyamızda, evimizin içinde, ailemize mensub, her yerde mikrobunu yayıyorlar.
En hassas yanımızı vuruyorlar. İnancımızı kendilerine benzeterek, derin laboratuvarlarda hazırlanmış bilgi kirliliğini, projeleri, yaşama geçiriyorlar. Tarihimizi karartıyor, değerlerimizi, kendi uydurma yapay tarihi hikayelerin içinde yok ediyorlar.
Pis ellerini, hain yüreklerini, zehrini akıta akıta, içimizde kıvır, kıvır geziniyorlar.Mezar taşlarımızdan, İnançsal rituellerimizie, hergün yeni eklemeler yapıyorlar. Siyasal söylemleri, HAK MUHAMMED ALİ, ile başlıyor, bir ucundan İran, bir Ucunda Necef, in Küffe KERBELA, nihayet Mekkenin Medinenin Yolunu tutuyorlar. Alevi değerlerini, bilinçli, maksatlı, bilmem ne Ayeti, falanca sure diyerek, rehber KURAN, HEDEF TURAN, oynuyorlar. Bölgesel farklılık etnik kökeni, ortamına göre çatıştıran, Ortamına göre, en sinsi rollere girerek, içimizde saklanıyorlar.
Ocaklarımıza, inancımızın orta yerinde kendince yapılar kurarak, işine gelene hesabına uyana, suyuna gidene, Dede, ağam, paşam, diyorlar. Paraları var, Devletleri var,Siyasetçileri var,yazarı, çizeri
Üniversiteleri, Konsoloslukları var, gri, boz, karanlık dolaşıyorlar. Paranın, gücün vaadlerin, cazibesine kapılan, gelişmemiş prematüre nefsi zayıfları, ağlarına alıyorlar. Evet masumane, görünen bir çok olayın perde arkasında dolaşıyor, oynuyorlar.
Bütün bunlar olurken, bizleri bölen ayrıştıran fitne fesat yayan, çatıştıran, çalışmaları sinsice engelleyen, hangi eller olabilir. Kılı kırka bölerek, aklımızı bilincimizi davamızın, YOL, umuzun gereğini yapalım. Muhabbetle, bilgi, yayalım.
Doğruların, aklın, Vicdanın sesine uyalım. Tarihimizi, değerlerimizi İnanç rituellerimizi en orijinal hali ile insanımıza taşıyalım. Ocaklarımız bizimdir.Pirlerimize, Aydınlarımıza, dava insanımıza, yöneticilerimize sahip çıkalım. Örgütlerimizi koruyalım, güçlü kılalım. İhanetçileri teşhir edelim. Kendine kul arayanlara, YOL talibi olarak, hayır diyelim. Merkezine İnsanı koymuş, Sevgi Toplumu olan Aleviler, Işık bizim yüreğimizde, Işık bizim vicdanımızda zaafa düşmeden, bilgi ile bakalım. Renkleri bozulmuş, yeşillere yol vermeyelim. Hergün uyduruk resimlerle, İranlı, Iraklı Şia mollalarını tasvir eden, altında, üstünde Arapça, yada ona benzer, ne olduğu belli belirsiz yeşil tabloları kutsayan, mantıkla uzlaşmayalım. Çatışarak değil, bilgi ile Muhabbetle, Canlarımıza gerçeği taşıyalım. Bilgi platformları, iletişim kanal ve kurallarını
İşletelim, YOL, umuzun değerlerini doğru anlaşılabilir sadelikle anlatan, Pirlerimizin, Erenlerimizin, Ozanlarımızın,Aydınlarımızın seslerini nefeslerini duyuralım.
Her şey güllük gülistanlık değildir. Alevilik en tehlikeli dönemini yaşıyor. Her farkında Cana görev düşüyor, Alevileri öldürerek bitiremeyenler, İnancımızı öldürmeye çalışıyorlar, içimizden bize benzeyen devşirmeleri kullanıyorlar. Gördüğümüz, yaşadığımız, zulümlerin etkisini yine bize karşı kullanıyorlar.Ziyaretlerimizin,Erenlerin, Pirlerin dergahlarına uyduruk tarih içeren tabelalar asıyorlar, onarıyoruz diye, gerçekleri, yok ediyorlar. Çakma dernek vakıf, enstitü, vb kurumlar oluşturdular. Karanlığın en büyük düşmanı Aydınlıktır. Bizler Işık taifesi, Kızılbaş Alevi Bektaşiyiz. Hiç bir dinin, inancın, orası burası mezhebi tarikatı değiliz.
Ezelden ebede, Kadim bir inancın YOL talipleriyiz.Yaşadığımız zulüm, vahşet, kırım, Coğrafyasında, Üstümüze örtülen yeşil örtüden, bizi yeşil sandığa koymak istiyorlar, ebedi mefta olmamızı, kul ahlakına geçişi istiyorlar, Alevilik bitsin, ismi Alevilikte olsa onların istediği gibi, YEŞİL olsun, çöl develerini, bize rehber yapmak istiyorlar. Bizler Kul değil, düşünen, soran sorgulayan anlayan, anlatan, üreten, yaratan insanız. Hakkı özümüzde ararız. ENEL HAK demişiz Çağın en yüce insanlık değerlerini binlerce yıl önceden söylemiş, YOL, umuzun, ikrarlı talipleriyiz. Hak ve hakikat, dar ve didar, YOL ve Erkân biliriz. Bu büyük kuşatmaya karşı birlik dirlik içinde mücadelede olmak hepimizin görevidir. Karanlığa karşı lşık olabilen tüm Canlara...
Gerçekler demine...

Aşk ile..

15.11.2019
Binali İpek

Önceki ve Sonraki Yazılar

YAZIYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum