Vali yardımcısı emekli oldu, Alevi Köyüne muhtar oldu

Vali yardımcısı emekli oldu, Alevi Köyüne muhtar olduBirçok ilçede kaymakamlık, Rize, Kırşehir, Gümüşhane, Sinop, Çankırı...

Vali yardımcısı emekli oldu, Alevi Köyüne muhtar oldu

Birçok ilçede kaymakamlık, Rize, Kırşehir, Gümüşhane, Sinop, Çankırı vali yardımcılığı yapan Şener Sarıçiftçi, emekli olup yerleştiği Antalya'nın Elmalı ilçesine bağlı Akçaeniş köyüne muhtar seçildi.

Şener Sarıçiftçi yaptığı açıklamada, Trabzon'da maiyet memuru olarak görev yaptığı meslek hayatı boyunca Denizli'nin Çameli, Diyarbakır'ın Kulp, Ağrı'nın Taşlıçay kaymakamlıkları, Isparta'da hukuk işleri müdürlüğü, Rize, Kırşehir, Gümüşhane, Sinop ve Çankırı vali yardımcılığı yaptığını, yaklaşık 4 yıl görev yaptığı Sincan Kaymakamlığının ardından Edirne Vali Yardımcılığı görevine atandığını ancak bu görevine başlamadan emekliye ayrıldığını bildirdi.

Emekliliğinin ardından, doğup büyüdüğü Elmalı'nın Akçaeniş köyüne yerleştiğini belirten Sarıçiftçi, köylülerinin isteği üzerine Akçaeniş Çevre Kültür ve Kalkınma Derneği Başkanlığı ile Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Akçaeniş Köyü Kooperatifi Başkanlığı görevini üstlendiğini kaydetti. Sarıçiftçi, son olarak da yine köylülerinin yoğun isteği üzerine köy muhtarlığına aday olduğunu ve muhtar seçildiğini kaydetti.

Sarıçiftçi “Bugüne kadar hep atamayla görev üstlendiniz. Şimdi seçimle göreve getirildiniz. Hangisini tercih edersiniz” sorusu üzerine “Seçilmeyi tercih ederim ama muhtarlık görevine ben talip olmadım. Bu kez de köylülerim bana görev verdi ve beni muhtarlığa atadı. Çok zorlu bir seçim olmadı. Halkım görevlendirdiği için mutluyum” dedi.

Akçaeniş'in “Tahtacı köyü” olduğunu belirten Sarıçiftçi, Tahtacıların Alevi olmakla birlikte daha çok Türkmen oymaklarının kültür ve geleneklerinin bozulmadan yaşatılmasıyla bilindiklerini ifade etti.

Akçaeniş'ten çok sayıda aydın ve bürokrat yetiştiğini söyleyen Sarıçiftçi, Karadeniz Teknik Üniversitesinin bir önceki rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, İzmir Vali Yardımcısı İsmail Gürsoy'un yarı sıra çok sayıda profesör, hukukçu ve üst düzey devlet adamının Akçaenişli olduğuna dikkati çekti.

Emekli bürokratların ve akademisyenlerin köye yerleşmeye başladığını belirten Sarıçiftçi, “Ben de emekli olup köyüme yerleştim. Emekliler köyde toplanmaya başladık. Burada Antalya'nın İbradı ilçesi örneğini yaşatacağız. İbradı da çok sayıda aydın ve bürokrat yetiştirmiş bir ilçemiz. Bizim köyümüzden de yaklaşık 330 bürokrat ve akademisyen yetişti” diye konuştu.

Köyü daha yaşanılır hale getirip emeklileri köye çekmeyi hedeflediğini kaydeden Sarıçiftçi, şunları söyledi:

Akçaeniş'i örnek köy haline getirmeyi amaçlıyoruz. Çalışmalara başladık. İlk icraat olarak 6 Mayısta çok amaçlı spor salonu ve cemevi inşaatlarının temelini atacağız. Çok amaçlı salon için Elmalı Kaymakamlığı, önceki dönemlerde gerekli ödeneği sağlamış. Cemevini de bağışlarla yapacağız. Köyümüzde 1950'li yıllarda yapılan köy camisini de onarmak istiyoruz. Cami daha çok bayram namazlarında ve köye gelen pazarcılar tarafından kullanılıyor. Köyümüzde çok iyi anlaştığımız, iyi hizmet yürüten bir kadrolu imam da görev yapıyor. Köyde Türk halk ve Türk sanat müziği koroları kurulacak. Tiyatro ekibi oluşturacağız. Türkmen oymaklarının kültürünü çağdaşlaştırarak yaşatacağız.”

Köyde muhtarlık ve ihtiyar heyeti üyeliği görevinin bir uygulama makamı olacağını, köyün tüm sorun ve ihtiyaçlarında herkesin söz sahibi olacağını söyleyen Sarıçiftçi, “Köyde İskandinav demokrasisi modelini uygulayacağız. Herkes muhtar, herkes ihtiyar heyeti üyesi olarak karar alacak. Muhtarlık sadece bu kararları uygulama makamı olacak” diye konuştu.

Herkesin muhtar, herkesin ihtiyar heyeti üyesi gibi köyüne sahip çıkmasını isteyen Sarıçiftçi, şunları söyledi:

Muhtarlık, yöneticilik temsili makam olsun istiyorum. Her mahallenin komiteleri olacak. Gençlik, kadın komiteleri oluşturulacak. Her mahalle sorunlarını tespit edecek, çözüm yollarını birlikte arayacağız. Genel perspektif sunacağız. Köyde bir yaşlılar ve uzmanlar heyeti olacak. Bu heyet köyün genel sorunlarını konuşup karara bağlayacak. Biz muhtarlık ve ihtiyar heyeti olarak uygulamaya çalışacağız. Kooperatif ve dernek başkanlığı yapıyorum. Tarımsal üretim, sebzecilik, meyvecilik konusunda köylülere yardımcı olmaya çalışıyorum. Şimdi muhtarlık yükü de geldi. Ama bu yükleri hep birlikte taşıyacağız. Yükler paylaşıldıkça azalıyor, sevgiler paylaşıldıkça artıyor.”

SİNCAN KAYMAKAMLIĞI DÖNEMİ

Şener Sarıçiftçi, 28 Şubat sürecinde, Sincan'ın caddelerinden tankların geçmesinin hemen ardından kaymakamlık görevine atandığına işaret ederek, buradan çok güzel anılarla ayrıldığını ifade etti. Sarıçiftçi, sözlerini şöyle tamamladı:

Sincan'da çok güzel görev süremiz oldu. 4 yıla yakın Sincan'da çalıştım. Güzel bir çalışmaydı. Sincanlılara sorarsanız bilirler. Sincan'da halkın korktuğu, şeriatın kol gezdiği imajını yıktık. Çok iyi çalışmamız oldu, mutlu bir 4 yılımız geçti. İnsanlarla iyi kaynaştık. Ortak noktalarımızı ortaya çıkardık. Sincan'da insanların öcü olmadığı, siyasi ve dini inançların insanları öcü gibi göstermesinin yersiz olduğunu ortaya çıkardık. Sincan'da bazı dükkanların tabelaları insanı ürkütüyordu ama mini etekliler de rahatlıkla gezebiliyordu. 'Sincan' adı hala bazı insanlara ürkeklik verir ama öyle olmadığını biliyorum.”

A.A - DHA 9 Nisan 2009 Perşembe

Basında Aleviler Haberleri

Can Dündar: Aleviler tarih yazıyor!
Hilal Nesin’e sistematik saldırı
Alevi Kadınların ilk ve tek dergisi PELGÜZAR