Narlı için yargı süreci başladı

Narlı için yargı süreci başladı Narlı halkı temiz çevre için mücadele etmeye devam ediyor. Pazarcık-Narlı Ovama ve Onuruma...

Narlı için yargı süreci başladı

Narlı halkı temiz çevre için mücadele etmeye devam ediyor. Pazarcık-Narlı Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi’nin SANKO’ya karşı açtığı davanın ilk duruşması Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi’nde görüldü.

Kahramanmaraş’ın Narlı beldesi halkının bölgenin önde gelen sanayi kuruluşlarından olan SANKO Holdingin Narlı Ovası’na yapmak istediği çimento fabrikasına karşı yürüttüğü mücadele devam ediyor.

Ovama ve Onuruma Dokunma Hareketi daha önce de defalarca çeşitli eylemler yaparak bölgede büyük oranda çevre kirliliğine sebep olacak çimento fabrikasına karşı çıkmışlardı. Türkiye genelinde seksenin üzerinde avukatın müdahil olarak takip ettiği davanın ilk duruşmasına Narlı halkı adına Av. Mehmet Horuş katıldı. Narlı halkından da çok sayıda vatandaşın izlediği duruşmada taraflar dinlendi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Asıl olarak SANKO’nun deneme iznine yapılan itirazla ilgili olan davada Horuş duruşma sonrası basına bir açıklama yaptı. Kısa bir süre önce SANKO Holdingin İtalyan bir şirketle ortaklık kurduğunu, çimento fabrikasını yapmak isteyen şirketin yüzde 30’unun İtalyan şirkete satıldığını belirten Horuş “İtalyan yetkililer bu şirketin İtalya’da da bu tür fabrikalar kurmak istediğini, ancak çevrecilerin tepkisinden dolayı kuramadığını açıkladılar. Bu açıklama bizim davanın ortasına bomba gibi düşmüştür. Biz hakime bu konuları anlatarak Türkiye’de çevre ve insan sağlığına yeterli önem verilmediği için bütün dünyanın kötü ve zararlı teknolojileri Türkiye’ye getirilmeye çalışılıyor dedik. Hakimin bu durumu göz önüne alacağına inanıyoruz” diye konuştu. Davayı ve mücadeleyi kazanacaklarına inandıklarını söyleyen Horuş “Gerçek bir hukuk devletinde bizim böyle bir dava açmak zorunda kalmamız dahi yanlıştır” dedi.

Duruşmayı izlemeye gelen köylülerden Hatice Eliş de “Tarımla uğraşıyoruz. Toprağı ekip biçerek geçimimizi sağlıyoruz. Çoluk çocuğumuzun rızkı ve gelecekte sağlıklı nesiller yetiştirmek, çocuklarımıza yaşabilecekleri bir ortam bırakmak için bu fabrikaya karşı çıkıyoruz” dedi.

Gaziantep/ EVRENSEL - 2 Temmuz 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor