CUMHURBAŞKANI'NDAN ANLAMLI BAĞIŞ !!!
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 17 dernek ve vakfa toplam 165 bin TL yardımda bulundu. Para verilen kuruluşlar arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Dolmabahçe'de bir görüşme gerçekleştiren İzzettin Doğan'ın başında bulunduğu Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Vakfı (CEM Vakfı) ile AKP'nin Muharrem iftarının organizatörü Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı da bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı'ndan bu iki kuruluşa 5'er bin lira yardım yapılırken, yardım için neden bu kuruluşların tercih edildiği (?) merak konusu oldu. Zaman Gazetesi'nin "Çankaya Köşkü, yardımda Alevileri unutmadı" başlığıyla duyurduğu haberi aktarıyoruz:
Çankaya Köşkü, yardımda Alevileri unutmadı
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2008 yılında Cumhurbaşkanlığı bütçesinden 17 dernek ve vakfa toplam 165 bin TL yardımda bulundu. Yardımlar, ağırlıklı olarak özürlülere hizmet götüren kuruluşlara yapıldı. Maddi destek verilen kuruluşlar arasında Cumhuriyetçi Eğitim ve Kültür Vakfı (CEM Vakfı) ile Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı da bulunuyor.
Abdullah Gül'ün 2007 yılı Ağustos ayında Çankaya Köşkü'ne çıkmasının ardından 40 bine yakın kurumsal ve kişisel başvuru yapıldı. Çankaya Köşkü'nden en çok maddi yardım talep ediliyor. Cumhurbaşkanı, bunların içerisinden uygun gördüklerine Cumhurbaşkanlığı bütçesinin ilgili kaleminden karşılanmak üzere olumlu cevap veriyor. Gül, 2008 yılında 17 vakıf, dernek ve benzeri kuruluşa toplam 165 bin TL yardım yapılmasına onay verdi. En yüksek yardım, 25 bin TL ile Sevda-Cenap And Müzik Vakfı'na yapıldı. Cumhurbaşkanı, Uşak'ın Sivaslı ilçesinde kurulan Sivaslı Yüksekokulu Yaptırma Yaşatma ve Koruma Derneği'ne de 20 bin TL gönderdi. İlçe halkının yardımlarıyla yapımına başlanan yüksekokul, Uşak Üniversitesi bünyesinde eğitime açılacak. Alevi vatandaşların kurduğu CEM Vakfı ve Abdal Musa Kültürünü Araştırma ve Tanıtım Vakfı'na ise 5'er bin TL gönderildi. Köşk'ün maddi yardımda bulunduğu kuruluşlar arasında özürlülerin sorunlarına çözüm arayan dernekler ilk sırada yer alıyor: Otistik Çocukları Koruma ve Eğitim Derneği (10 bin TL), Serebral Palsili Çocuklar Derneği (15 bin TL), Türkiye Beyazay Derneği (5 bin TL), Türkiye Sakatlar Derneği Genel Merkezi (5 bin TL), Türkiye Özürlüler Federasyonu (5 bin TL), Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (5 bin TL), Tüm Özürlüler ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Eğitim Rehabilitasyon ve Kültür Derneği (5 bin TL), Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Genel Merkezi (5 bin TL).
Köşk, LÖSEV'e 5 bin TL, Avrasya Yazarlar Birliği'ne 15 bin TL, Türk Musiki Araştırmaları Vakfı'na 15 bin TL ve Türk Güreş Vakfı'na 15 bin TL yardımda bulundu. Şehitler de unutulmadı. Şehit Aileleri Terör Mağdurları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne 5 bin TL gönderildi. Hayrünnisa Gül'ün yurtiçi gezilerinde şehit ailelerini ziyaret ederek maddi yardımda bulunduğuna da işaret ediliyor.
Süleyman Kurt, Ankara / ZAMAN - 06 Mart 2009, Cuma