Adnan Hoca'ya 3 yıl hapis

Adnan Hoca'ya 3 yıl hapis   8 yıldır süren Adnan Hoca davası sonuçlandı. Adnan Hoca "Örgüt kurmaktan" suçlu...

Adnan Hoca'ya 3 yıl hapis 
 
8 yıldır süren Adnan Hoca davası sonuçlandı. Adnan Hoca "Örgüt kurmaktan" suçlu bulundu

Çete kurmaktan” suçlu bulunan Adnan Oktar ve 19 kişilik ekibi suçlu bulundu. Oktar ve 19 sanık 3 yıl hapisle cezalandırıldı

Kamuoyunda “Adnan Hoca” olarak tanınan Adnan Oktar’ın da aralarında bulunduğu 19 sanığın “cürüm işlemek amacıyla teşekkül oluşturmak” suçundan yargılandığı dava karara bağlandı. Mahkeme, Adnan Oktar ile birlikte 6 sanığı “Çıkar amaçlı örgüt kurma ve yönetme” suçlarından 3’er yıl hapis cezasına çarptırdı. İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanıklar Hasan Basri Güner, Hasan Hilmi Müftüoğlu ve Tarkan Yavaş katıldılar.

‘Millet rahmetle anacak’

Avukat Fatih Doğan, davadaki sanıkların neredeyse tümünün Başkan Salih Öztürk ve Üye Hâkim Nuran Yalınbaş hakkında 28’e yakın manevi tazminat davası açtığını belirtti. Bu durumun taraflar arasında husumet olduğunu ortaya koyduğunu öne süren avukat Fatih Doğan, heyetin davadan çekilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, reddi hâkim talepleri ve savunma için süre taleplerinin reddine karar verdi. Bunun üzerine avukatlar davadan çekildiler. “Bana göre yargılama bitti” diyen avukat Uğur Poyraz, “Adnan Menderes’i yargılayan yüksek adalet divanı adı altında görev yapan hâkimin adını, soyadını bilen yoktur. Ama millet onu rahmetle anacaktır” dedi. Avukat Poyraz, savunma için süre verilmesi gerektiğini söyledi.

İki saatlik aranın ardından kararını açıklayan heyet, Adnan Oktar’ı “Çıkar amaçlı örgüt kurma ve yönetme” suçlarından 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Diğer 19 sanık da 3’er yıl ceza aldı. Mahmekeme, ayrıca, avukat Ceyhun Gökdoğan hakkında duruşmada mahkeme heyeti ile ilgili sarf ettiği sözlerle ilgili suç duyurusunda bulunulmasını da hükme bağladı.

Hakime rüşvet suçlaması

SanIk Hilmi Müftüoğlu da Başkan Salih Öztürk’e hitaben, “Davanın sanıklarından olan Timur Ayan’ın 2004 yılında karar verilirken adını tutanağa yazmadınız. Yargıtay da bu hatanızı fark edip kararı bozdu. Timur Ayan Türkiye’nin en büyük tekstilcilerinden İPAŞ’ın sahibi Erkan Ayan’ın oğludur. Sizin adınıza kızınız Çiğdem Öztürk, yakınınız Serap Öztürk ve üye hâkim Nuran Yalınbaş bu aileden 2 trilyon lira talep edildiğine dair tanıklarım var! Buyrun bu şartlar altında karar verin!” dedi. Bu sözler üzerine Üye Hâkim Nuran Yalınbaş kendilerine iftira atıldığını söyledi.
 
VATAN - 9 Mayıs 2008

Güncel Haberleri

Kendi kaleminden: Rabia Mine kimdir?
‘Bizim Yunus’ genelgesine tepki
Önlü: Dersim’in doğası talan edilirken itiraz edilmesin istiyorlar!
Diyanet: 'Kadın-erkek el ele olmasın'
Seyahat yasağı mağdurları isyan ediyor