Sansürsüz'de yine sansür!
Sansürsüz'de yine sansür! Gazeteci Rahmi Yıldırım’ın yargılandığı yazı dahil, bütün yazıları site arşivinden kaldırıldı....
Sansürsüz'de yine sansür!
Gazeteci Rahmi Yıldırım’ın yargılandığı yazı dahil, bütün yazıları site arşivinden kaldırıldı.
Gazeteci Fuat Kozluklu yönetimindeki haber portalı sansürsüz’de bir sansüre daha imza atıldı. Sansürsüz’deki yazısından dolayı TCK 301’inci maddeden yargılaması süren gazeteci Rahmi Yıldırım’ın yargılandığı yazısı dahil, bütün yazıları siteden kaldırıldı.
ANKA’nın sorularını yanıtlayan Rahmi Yıldırım, yargılandığı yazı dahil, bütün yazılarının silinmesini sansür ve tahammülsüzlük olarak nitelendirdi.
Daha önce de Varlık Özmenek ve Metin Aksoy’un yazılarının silindiğini, Hasan Uysal’ın bir yazısının doğrudan sansürlenerek bütün yazılarının arşivden kaldırıldığını anlatan Yıldırım, bunun üzerine “Gönüllü yazarın gönülsüz yazısı” başlıklı son bir yazı yazarak eleştirilerde bulunduğunu ve siteden ayrıldığını anımsattı. Yıldırım, sansürün yanı sıra Fuat Kozluklu ile gazetecilik anlayışlarının farklılaşması nedeniyle siteden ayrıldığını belirtti.
Halen serbest gazeteci olarak yaşamını sürdüren Rahmi Yıldırım, yazılarının siteden silinmesinden üzüntü duyduğunu ifade etti. Medya etiğinin en temel ilkelerinin hoyratça çiğnendiğini, internet gazeteciliğinde ise etik değerlerin neredeyse hiç önem taşımadığını savunan Yıldırım şunları söyledi:
“Sansürsüz’de yayımlanan ‘İş Bilenin Kılıç Kuşananın’ başlıklı yazıda ‘Paşalar sermaye düzeninin koruyucusudur’ dediğim için TCK 301’inci maddeden yargılandım. Beraat kararı savcı tarafından temyiz edildiği için dosya halen Yargıtay’da. Üstelik dava kesin karara bağlanmamışken, yargılandığım yazının bile siteden silinmesini okuyucunun ve meslek etiğine duyarlı gazetecilerin takdirine bırakıyorum.”
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde “Haber Yazma” ve “İnternet Gazeteciliği” dersleri veren Rahmi Yıldırım, sansürün salt bir yazı ve haberin yayımının önlenmesi olmadığını, okuyucunun ve izleyicinin arşivdeki yazı ve habere erişiminin önlenmesinin de sansür olduğunu vurguladı. Yıldırım, interaktif katılıma olanak vermesi nedeniyle internet gazeteciliğinde arşivin erişilebilir olmasının daha büyük önem taşıdığını belirtti.
Rahmi Yıldırım, “Nasıl ki, okuyucu, kütüphanelerde ya da gazete merkezlerinde basılı gazetenin eski sayılarına ulaşabiliyorsa, internet gazetesinde de arşive erişebilmelidir. Bu okuyucunun hakkıdır. Bu yolla bir yazı ya da haberi ilgili eski haber ve yazılarla birlikte okuma ve anlamlandırma olanağına sahip olur” dedi.
ANKA / 20.08.2008
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.