Ordu Valiliği'nden 'Alevi Dedeye Fındık Yasağı' Açıklaması
Ordu Valiliği'nden 'Alevi Dedeye Fındık Yasağı' AçıklamasıOrdu Valisi Ali Düzgün, ulusal basında 'Alevi dedelere fındık...
Ordu Valiliği'nden 'Alevi Dedeye Fındık Yasağı' Açıklaması
Ordu Valisi Ali Düzgün, ulusal basında 'Alevi dedelere fındık yasağı' başlığı altında çıkan haberlerle ilgili bir açıklama yaptı.
Valiliğin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, Ulubey Kaymakamlığı'nca muhtarlıklara gönderilen bir yazı ile Alevi dedelerine fındık verilmemesi yönünde uyarıda bulunulduğu hususuna ilişkin olarak yer alan haberler üzerine açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulduğu kaydedildi. Bahse konu haberler üzerine yapılan incelemede, yaklaşık bir ay önce ilçede Kaymakam Vekilliği görevini yürüten Kudret Kurnaz'ın, asli görevi olan Gülyalı Kaymakamlığı sebebiyle Ulubey'de olmadığı bir sırada, bir vatandaşın,köyünde bazı kişilerin yetkisiz olarak fındık topladıkları, kendilerine Alevi dedesi süsü verdiklerini, bu kişilerin topladıkları yardımı yerine ulaştırmadan kendi çıkarına kullandıklarını beyanla şikayette bulunması üzerine İlçe Yazı İşleri Müdürü Recai Özdemir'in yürürlükteki herhangi bir yasa veya 'Kaymakamlık İmza Yetkileri Yönerge'sinde kendisine verilmiş herhangi bir yetki olmadan, yetkisini aşarak bazı köy muhtarlıklarına hitaben söz konusu yazıyı hazırlayarak ve kaymakam yerine imzalayarak gönderdiği belirtildi.
Söz konusu yazışmanın imza yetkisi sınırlarını aştığı için resmi bir yazışma niteliği taşımadığı ve hükmü bulunmadığının belirtildiği açıklamada, "Bu vesileyle, bahse konu yazışmanın işlemden kaldırıldığı ve bir hüküm ifade etmediği, Ulubey Kaymakamlığı'nın 08.10.2009 tarih ve 717 sayılı yazısıyla ilgili köy muhtarlıklarına bildirilmiştir. Usul ve uygulama bakımından resmi yazışma kurallarına aykırı olarak yapılan yazışma ve yazışmada kullanılan üsluptan dolayı, İlçe Yazı İşleri Müdürü Recai Özdemir hakkında Valilikçe soruşturma başlatılmıştır.
Diğer taraftan, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu'na uygun olarak, yetkili makamlarca kendisine yetki verilen kişi veya kuruluşlarca yardım toplama faaliyetinde bulunulabileceği aşikardır. Ancak, habere konu olan yazının içeriğinde belirtildiği gibi yardım yapmayanlar hakkında yasal işlem yapılması gibi bir uygulama ise söz konusu olamaz. Zira, 2860 Sayılı Yardım Toplama Kanunu'nun 4. maddesinde, 'yardımın isteğe bağlı olduğu, kişi veya kuruluşların yardımda bulunmaya zorlanamayacağı' açıkça belirtilmektedir" ifadelerine yer verildi.
KAYNAK : Haberfx.net - 09 Ekim 2009
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.