MULTİ KULTİ gazete bayisinde
MULTİ KULTİ gazete bayisindeTürkiye’nin ilk çokkültürcü dergisi MULTİ KULTİ yayın hayatına başladı.MultiKulti Yayıncılık...
MULTİ KULTİ gazete bayisinde
Türkiye’nin ilk çokkültürcü dergisi MULTİ KULTİ yayın hayatına başladı.
MultiKulti Yayıncılık bünyesinde aylık periyodlarla yayın hayatını devam ettirecek derginin Ocak 2008 tarihli ilk sayısı, Türkiye’nin her yerine sorunsuz ulaşabilsin diye yayın tarihinden 10 gün önce dağıtıma verildi.
Gazeteci Ferzende Kaya’nın yayın yönetmenliğinde çıkan derginin yayın danışmanları ise Muhsin Kızılkaya ve Sırrı Süreya Önder... M. Zahir Sarıtaş ve Şerafettin Kaya’nın da yazıişleri müdürlüğünü paylaştıkları dergi, geniş bir yazar kadrosuna sahip.
ÇOKKÜLTÜRCÜ YAYIN POLİTİKASI
Aylık olarak kültür sanat ve edebiyat dergisi olarak tasarlanan MULTİKULTİ çokkültürcü bir yayın politikasıyla çıkacak. Türkiye’deki bütün kültürlere aynı oranda yer vermeyi hedeflediklerini söyleyen derginin genel yayın yönetmeni gazeteci – yazar Ferzende Kaya yayın amaçlarını şöyle açıklıyor:
“Çok kültürlü toplumlarda bu çok kültürlülük ile büyümüş nesillerin arasındaki diyalogu güçlendirmek ve doğal olan hoşgörüyü tekrardan su yüzüne çıkarmak…”
ZENGİN İÇERİK – ÜÇ AYRI KAPAK SEÇENEĞİ
Üç ayrı dosya ve yüzlerce makalenin yanı sıra, söyleşi, şiir, öykü ve denemelere de yer veren MULTİKULTİ’nin güçlü bir çizer kadrosu da mevcut. Dergideki müzik sektörüyle ilgili geniş dosyada, firma sahipleri, aranjörler ve sanatçılarla görüşmelere yer verildi. Bu dosya kapsamında Kürt sanatçı Şivan Perwer ile geniş bir söyleşiye yer veren derginin ilk sayısı, üç ayrı kapak seçeneğiyle piyasaya sürüldü.
BU TOPRAKLARDAKİ BÜTÜN KÜLTÜRLER
“Bu topraklardaki bütün kültürlere yer vereceğiz, çünkü biz hepsinden birer parça taşıyan insanlarız” diyen Ferzende Kaya izleyecekleri yayın politikasını şöyle açıklıyor:
“Ustalarımız ve yol işaretlerimiz Ehmedê Xanî, Ahmed Arif, Melayê Bateyî, Nazım Hikmet, Cemal Süreya, Yılmaz Güney, Musa Anter, Orhan Veli, Yaşar Kemal, Orhan Kemal, Mehmed Uzun, Orhan Pamuk, Vedat Türkali ve daha nice büyük edebi dehanın sonsuz ufku eşliğinde… Dengbêjlerin piri Evdalê Zeynikê’nin, büyük ozan Karacaoğlan’ın, Şakiro’nun, Cem Karaca’nın, Meryem Xan’ın, Ayşe Şan’ın, Aşık Mahzuni Şerif’in, Ahmet Kaya’nın ve daha nice büyük sanatçının sesi eşliğinde… Coğrafyamıza ait bütün dillerle, bütün seslerle, bütün yazılarla, bütün şiirlerle, bütün şarkılarla, bütün stranlarla, bütün türkülerle; sanatın her türüyle; dansla, halayla, horonla; her dilde ve her renkte oyunlar oynamaya geldik…”
ÇAVREŞ DERGİSİ DE HEDİYE!
MULTİKULTİ Dergisi ilk sayısıyla beraber okurlarına bir de sürpriz hazırlamış. Tamamen Kürtçe olarak hazırlanan ve ÇAVREŞ adıyla piyasaya sürülen ikinci bir dergi, MULTİKULTİ’nin içerisinde ücretsiz olarak veriliyor. Şair Selim Temo’nun editörlüğünde hazırlanan ÇAVREŞ Dergisi’nin ilk sayısı, bir süre önce Diyarbakır’da yaşamını yitiren Mehmed Uzun’a adanmış. ÇAVREŞ Dergisi’ni, Firat Cewerî, Selim Temo, Salih Kevirbirî ve Kawa Nemir’den oluşan bir ekip hazırlayacak.
HER DİLDE KÜLTÜREL EK DERGİLER
MULTİKULTİ dergisi, ilerleyen sayılarında, Türkiye’de konuşulan birçok dilde kültürel içerikli ek yayınlar vermeyi planlıyor.
Ferzende Kaya, hazırlamayı planladıkları ek yayınlar için şunları söylüyor: “Ek yayınlar tamamen kültürel içerikli olacak. Hangi dilde yayınlanıyorsa, o dilin yaşamasına hizmet edecek. Üzerinde yaşadığımız topraklar kültürel olarak çok zengin ve çok çeşitli... Bu zenginliğin yaşatılması ve gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. Bunun için kayıt altına almak önemli... Yapmak istediğimiz ek dergiler, bu dilleri kayıt altına alma çabasıdır aslında...”
GENİŞ YAZAR KADROSU
MULTİKULTİ dergisi, çokkültürcü yayın politikasının yanı sıra, çok renkli bir yazar kadrosuna da sahip. İşte derginin ilk sayısında üretimlerine yer verilen isimler: “Abidin Parıltı, Ahmet Tulgar, Ahmet Ümit, Ayhan Evci, Ayhan Geveri, Barış Mutlu, Bircan Değirmenci, Cezmi Ersöz, Coşkun Aral, Ethem Güner, Evrim Alataş, Eylem Kaftan, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Ferzende Kaya, Feridun Demir, Firat Ceweri, Genco Demirer, Hasip Kaplan, Hüseyin Alemdar, İhsan Cölemergi, İmam Cici, Kemal Siyahhan, Kötü Şair Şerafettin, Lal Laleş, Mahmut Bozarslan, Mehmet Zahir, Mehmet Türkmen, Metin Kaygalak, Muhsin Kızılkaya, Müslüm Yücel, Müfit Yüksel, Onur Caymaz, Pelin Batu, Ragıp Duran, Rewhat, Ruken Alp, Sayım Çınar, Salih Kevirbirî, Selim Temo, Sunay Akın, Sırrı Süreya Önder, Şener Özmen, Şeyhmus Diken, Şivan Perwer, Vedat Türkali, Yaşar Kemal, Yalçın Sadak, Yekbun, Yelda Karataş, Yılmaz Erdoğan, Zübeyir Perihan...”
Ayrıca derginin ilk sayısında şu usta isimler de yazı, şiir ve fotoğraflarla anılmış: “Ahmed Arif, Ahmet Kaya, Can Yücel, Cemal Süreya, Cem Karaca, Feqiyê Teyran, Musa Anter, Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Yılmaz Güney...”
MULTİ KULTİ:
Tomtom Mahallesi. İstiklal Cad. Muammer Karaca Çıkmazı. Vuçino Han. No: 193. Kat: 2. No: 13 – 14 / Beyoğlu – İSTANBUL - Tel: 0 212 292 50 13 – Faks: 0 212 292 50 14
www.multikulti.com.tr /
<!--
var prefix = 'ma' + 'il' + 'to';
var path = 'hr' + 'ef' + '=';
var addy68130 = 'posta' + '@';
addy68130 = addy68130 + 'multikulti' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';
var addy_text68130 = 'posta' + '@' + 'multikulti' + '.' + 'com' + '.' + 'tr';
( '' );
68130 );
( '' );
//-->n
<!--
( '' );
//-->
<!--
( '' );
//-->
GERÇEK GÜNDEM - 18 Aralık 2007
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.