Madımak Katliamını Mahkum Etmek Türkiye'nin Aydınlık Geleceği İçin Zorunluluktur

Madımak Katliamını Mahkum Etmek Türkiye'nin Aydınlık Geleceği İçin Zorunluluktur

Madımak Katliamını Mahkum Etmek Türkiye'nin Aydınlık Geleceği İçin ZorunlulukturAvrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Basın Açıklaması2...

A+A-

Madımak Katliamını Mahkum Etmek Türkiye'nin Aydınlık Geleceği İçin ZorunlulukturMadımak Katliamını Mahkum Etmek Türkiye'nin Aydınlık Geleceği İçin Zorunluluktur

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu Basın Açıklaması

2 Temmuz 1993 te, 33 canımız Madımak Oteli'nde yakılarak katledilmiştir. Ortaçağ zihniyetinin özlemini çekenlerin çağdaş insanlığa saldırısıdır Madımak.
 
Alevi hareketi ve mağdur aileler 17 yıldır bu hunhar saldırının hesabının hukuk alanında sorulması için mücadele veriyor.

Devletin kolluk kuvvetlerinin gözleri önünde 8 saatlik provadan sonra, Dünyanın ibretle izlediği bu vahşi katliamın acısını hiçbir zaman unutamayız.

1993 yılından beri iktidara gelen tüm hükümetler aynı lakayıt tavırlarla Madımak konusunda katillerin arkasındaki güçleri sorgulamaya yanaşmadıkları gibi, aleni piyonlarında korunması için ne gerekliyse onu yapmışlardır ve yargılamalar insan vicdanını rahatlatacak hukuki anlayıştan uzak kalmıştır.

Demokratik açılım ve Alevi çalıştayları safsatasını dillendiren AKP iktidarı dahil, kimse Madımak Oteli'nin müze olmasına ilişkin Alevilerin talebini görmezden gelmemelidir.

Demokrasiden, laiklikten ve insan haklarından yana olan duyarlı insanların, her yıl olduğu gibi bu yılda Sivas'ta ve Madımak önünde olmaları gerekmektedir.

Yeni katliamlar yaşamamak için 2 Temmuz'un unutulmaması ve Devletin bu hunhar katliamla yüzleşmesi gerekir.

SİVAS’I UNUTMADIK, UNUTTURMAYCAĞIZ! MADIMAK  MÜZE OLMALI.

AKP HÜKÜMETİ DERHAL ALEVİLERİN TALEPLERİNE OLUMLU YAKLAŞIM GÖSTERMELİDİR.

Avrupa Dersim Dernekleri Federasyonu / Almanya

KAYNAK : Alevihaber.com - 1 Temmuz 2010

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.