Günay'a göre AKP Alevilerden kopmadı

Günay'a göre AKP Alevilerden kopmadı

Günay'a göre AKP Alevilerden kopmadıHACI BEKTAŞ VELİ HEYKELİÇORUM - Çorum’da Hacı Bektaşı Veli heykelinin açılış...

A+A-

Günay'a göre AKP Alevilerden kopmadıGünay'a göre AKP Alevilerden kopmadı

HACI BEKTAŞ VELİ HEYKELİ

ÇORUM - Çorum’da Hacı Bektaşı Veli heykelinin açılış törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, AKP hükümetinin Alevi açılımıyla ilgili sorulara “Biz hiç Alevilerden kopmadık ki yeni açılımlar peşinde olalım” diye yanıt verdi.

Kültür Bakanlığı’nca Çorum Hacı Bektaş Veli Vakfı bahçesinde inşa ettirilen Hacı Bektaşı Veli heykelinin açılışına katılan Bakan Günay, barışın simgesi olan güvercin uçurdu. Tören sırasında bir gazetecinin “AKP, İstanbul Milletvekili Reha Çamuroğlu ile Alevi açılımı başlattı. Ancak bunda başarılı olamadı. Sizin bu yaptığınıza da Ertuğrul Günay’la birlikte yeni bir açılım denilebilir mi?” şeklindeki sorusu üzerine Günay, “Biz hiç Alevilerden kopmadık ki yeni açılımlar peşinde olalım. Her zaman Alevi kardeşlerimizin yanında olduk. AKP’nin Alevilere yaklaşımı ortadadır” dedi.

Hacıbektaş ilçesindeki Hacı Bektaş Veli Türbesi’ndeki yeni restorasyon çalışmalarının bir yıl gibi kısa sürede tamamlanacağını anlatan Bakan Günay, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Gecikmiş saygımızı Hacı Bektaş Veli efendimize bu vakıf sayesinde göstermiş oluyoruz. Bugün benim evlilik yıldönümüm. Burada Hünkâr’ın karşısında olmak bana büyük onur veriyor. Yine birkaç gün sonra Hacı Bektaş Veli Hünkâr Efendimizin türbesi başında olacağız.”
 
SEYFETTİN METE / Cumhuriyet - 13.08.2008

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.