Bakan Çelik çağdaşlığı anlatıyordu...

Bakan Çelik çağdaşlığı anlatıyordu...

Bakan Çelik çağdaşlığı anlatıyordu, Çağdaş vatandaşlar bakanı dinliyorduKÜTAHYA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik...

A+A-

Bakan Çelik çağdaşlığı anlatıyordu...Bakan Çelik çağdaşlığı anlatıyordu, Çağdaş vatandaşlar bakanı dinliyordu

KÜTAHYA - Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik Kütahya'da bir okul açılışında Atatürkçülük ve çağdaşlığı anlatırken kendisini dinleyen kadınların kıyafetleri herkesin dikkatini çekti. Hüseyin Çelik, Kütahya Ticaret Borsası tarafından türlü kişi ve kuruluşların desteğiyle yaptırılan Bölcek İlköğretim Okulu’nun açılışında yaptığı konuşmada, bu okulun devlet ve ulus işbirliğinin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyledi.

AK Parti iktidarı döneminde okullara 600 bin bilgisayar gönderildiğini, öğrenci kitlesinin yüzde 90’ının internetten yararlandığını belirten Çelik, "Köylerdeki çok sayıda devredışı kalmış okulları bir tarafa bırakırsanız, faal olarak Kütahya’da kullanılan her 3 derslikten biri bizim iktidarımız döneminde yapılmıştır. Bu dersliklerde özel sektörümüzün çok büyük katkısı vardır. Biz, bir şeyi programa koyarız, parasını ayırır, başlar ve bitiririz. Lafla Atatürkçülük, lafla çağdaşlık olmaz. Çağdaşlık da Atatürkçülük de icraatla olur. Atatürk’ün bize gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesinin üzerine sloganla çıkamayız."

Kütahya’da, hayırsever vatandaşlar tarafından 44 okulun yaptırıldığını ya da inşaatının sürdüğünü ifade eden Çelik, bu işbirliğinin süreceğini anlattı. Çelik’e, Kütahya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Altınkaya tarafından Dumlupınar Şehitliği maketi verildi. Kurdeleyi keserek binanın açılışını yapan Çelik, beraberindekilerle okulu gezdi.

KÜRESELLEŞME SÜRECİNDE TÜRKİYE

Bakan Çelik, Kütahya Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen "Küreselleşme Sürecinde Türkiye" konulu konferansa katıldı. Çelik, burada yaptığı konuşmada, küreselleşmenin; "hizmetlerin ve sermayenin serbest dolaşımı" olduğunu söyledi. Küreselleşme kavramının kimi kişilerce "iletişim ve ulaşım araçlarının gelişmesiyle birlikte dünyadaki fikri yakınlaşma ve bir yere varmanın kolaylaştırılması" olarak tanımlandığını ifade eden Çelik, şunları kaydetti:

"Bugün iyi bir dizüstü bilgisayarınız ve cep telefonunuz varsa Kanada’da oturup Singapur’daki işletmenizi idare edebilirsiniz. Bugün birçok yerde çağrı merkezleri var. ABD’deki firmanın çağrı merkezini arıyorsunuz. Karşınıza operatör çıkıyor ve istediğinizi yapıyor. Ancak bu kişi ABD’de değil, Hindistan’da oturuyor. Ekonomik olarak bugün dünyada herşey küreseldir. Hukuk, siyaset, spor ve hatta terör bile küreseldir artık. New York’taki borsada biri öksürünce İMKB’de insanlar grip oluyor. Tokyo Borsası’nda dalgalanma olunca burada deprem meydana geliyor. Dünya böyle bir dünya oldu." "Biz büyük bir devletiz, kendimize yeteriz, kendimiz üretir, kendimiz tüketiriz" anlayışının küreselleşme olgusu karşısında zayıf kaldığını anlatan Çelik, küreselleşmenin zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul, güçlüyü daha güçlü yapan bir tarafının bulunduğunu anlattı. "Küreselleşmeyi görmezlikten gelmemiz, yok saymamız; küreselleşmenin bizi görmediği ve yok saydığı anlamına gelmez" diyen Çelik, küreselleşme sürecinin sürdüğünü ve bu çarkın herkesi içine alıp götürdüğünü ifade ederek, şöyle konuştu: "Bizim Türkiye olarak medeni dünyadan kopmak gibi bir lüksümüz olamaz. Biz eğer başımızı kuma sokarsak, bu ipek böceği politikasıdır. İpek böceği etrafına kozayı örer ve sonunda haşlanır. Türkiye yol ayrımındadır. Ulusalcı fukaralık ve içe kapanmadan mı yoksa ulusal zenginlik ve açılımdan yana mı olacağız? Buna karar vermeliyiz."

RADİKAL - 16 Mayıs 2008

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.