Almanya Başbakanı'ndan AABF'ye davet
Almanya Başbakanı'ndan AABF'ye davetAlmanya Başkanı Angela Merkel, 6 Kasım’da düzenlenecek olan ‘3. Uyum Zirvesine’ Almanya...
Almanya Başbakanı'ndan AABF'ye davet
Almanya Başkanı Angela Merkel, 6 Kasım’da düzenlenecek olan ‘3. Uyum Zirvesine’ Almanya Alevi Birlikleri Federasyonunu resmen davet etti.
Almanya’da yaşayan göçmenlerin karşılaştıkları sorunlara çözüm üretmek amacıyla iki yıl önce başlatılan ‘Uyum Zirvesi’nin üçüncüsü 6 Kasım 2008 tarihinde Berlin’de gerçekleştirilecek. Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nun son dönemlerde hız verdiği diplomatik ilişkilere kayıtsız kalmayan Alman Hükümeti, Alevi toplumunun entegrasyon konusunda fikirlerine başvurmaya hazırlanıyor. Toplantıya Başbakan Merkel’in yanısıra Federal Alman Çalışma ve Sosyal İşler Bakanı Olaf Scholz, Federal Hükümet Göç ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer ve Almanya Federal Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Wolfgang Schauble de katılacak.
AABF’den ön uyum kursu projesi
‘Ulusal Entegrasyon Planı’ çerçevesinde düzenlenen uyum zirvesine ilk defa katılacak olan Almanya Alevi Birlikleri Federasyonu’nu, AABF Genel Sekreteri Ali Ertan Toprak temsil edecek. İslam zirvesine çağrılan AABF’nin, uyum zirvesine davet edilmemesini bir çelişki olarak gördüklerini belirten Toprak, Alman Hükümeti’nin bu gerçeği görmezden gelmeyip, AABF’yi uyum zirvesine davet etmesinin sevindirici bir karar olduğunu söyledi. Toprak, “Uyum konusunda en az problem yaşayan topluluk olan Aleviler, entegrasyon konusunda önemli tecrübelere sahip. Zirvede mevcut sorunların aşılması konusunda her iki tarafı da memnun edecek açılımlar sunacağız. Bunların başında, Türkiye’den Almanya’ya gelecek olan yeni göçmenlerin eğitimi konusu yer alıyor. Bu eğitim projesi kapsamında Türkiye’den gelecek olan göçmenler için, ülkemizde ön uyum kursları düzenleyeceğiz” şeklinde konuştu.
Uyum Zirvesi nedir?
CDU Hükümeti’nin iki yıl önce başlatma kararı aldığı ve ‘Ulusal Entegrasyon Planı’ çerçevesinde göçmen kurumları ile görüşmelerde bulundukları genişletilmiş toplantı… Yaklaşık 200 sayfalık Ulusal Uyum Planı’nda, yabancılar için düzenlenen uyum kurslarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesi, göçmen çocukların küçük yaşlarda dil öğrenmeye başlamalarının teşvik edilmesi, göçmen gençlere eğitim ve iyi bir tahsil için eşit fırsatlar sağlanarak istihdam piyasasına girme şanslarının yükseltilmesi, göçmen kadın ve kızların yaşam şartlarının da iyileştirilmesi ağırlıklı konular arasında bulunmaktadır.
Fuat ATEŞ – Alevilerin Sesi Dergisi - Alevi.com - 3 Kasım 2008
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.