Alanya'da 2 Temmuz Anma Etkinlikleri

Alanya'da 2 Temmuz Anma Etkinlikleri

Alanya'da 2 Temmuz Anma Etkinlikleri ALANYA Demokrasi Güçleri Platformu (DEGÜP) üyeleri, dün PTT önünde Sivas'ta yaşanan...

A+A-

Alanya'da 2 Temmuz Anma EtkinlikleriAlanya'da 2 Temmuz Anma Etkinlikleri

ALANYA Demokrasi Güçleri Platformu (DEGÜP) üyeleri, dün PTT önünde Sivas'ta yaşanan Madımak olayını protesto etmek için bir araya geldiler.

DEGÜP adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Şube Başkanı Şah İsmail Aydoğdu, olayın yaşandığı 2 Temmuz’un uluslararası düzeyde anma günü olarak kabul edilmesini ve Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesini istedi. Aydoğdu, "Madımak katliamında 35 aydın yakılarak can verdi ve 105 kişi de yaralandı. Ne belediye başkanının ‘Gazanız mübarek olsun’ kutlamalarını, ne itfaiyenin hortumlarını kesen itfaiye erlerini, ne siyasilerin aymazlıklarını ne de medyanın çarpıtmalarını unutmadık. Sivas katliamının 15'inci yılında ırkçılığa, gericiliğe, yoksulluğa karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" dedi. Aydoğdu'nun konuşmasını tamamlamasının ardından DEGÜP üyeleri "Madımak’ı unutmadık unutturmayacağız", "Susma sustukça sıra sana gelecek" gibi sloganlar atarak dağıldılar.

Kübra DUMAN
http://www.yenialanya.com/
2 Temmuz 2008 

DEGÜP Madımak`ı andı
 
Alanya'da 2 Temmuz Anma EtkinlikleriDEGÜP, Madımak katliamının 15. yılında Madımak Oteli’nin müze yapılmasını ve 2 Temmuz’un uluslararası düzeyde anma günü olarak kabul edilmesini istedi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Sağlık Eğitim Sendikası, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası ilçe temsilcilikleri ve Alanya Baro Temsilciliği üyelerinin bir araya gelerek kurduğu Alanya Demokrasi Güçleri Platformu (DEGÜP) üyeleri, PTT önünde Madımak katliamını protesto etmek için bir eylem yaptı. DEGÜP adına basın açıklaması yapan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Alanya Temsilciliği Başkanı Şah İsmail Aydoğdu, Madımak katliamının yapıldığı 2 Temmuz’un uluslararası düzeyde anma günü olarak kabul edilmesini ve Madımak Oteli’nin müzeye dönüştürülmesini istedi.

Aydoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü, “Madımak katliamında 35 aydın yakılarak katledildi ve 105 canımız da yaralandı. Katliamı gerçekleştiren zihniyet, bütün kadroları ile iktidardadır. Ne belediye başkanının ‘Gazanız mübarek olsun’ kutlamalarını, ne itfaiyenin hortumlarını kesen itfaiye erlerini, ne de siyasilerin aymazlıklarını ne de medyanın çarpıtmalarını unutmadık. Sivas katliamının 15. yılında ırkçılığa, gericiliğe, yoksulluğa karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi. Aydoğdu’nun konuşması sırasında kalabalık, "Madımak’ı unutmadık, unutturmayacağız", "Susma, sustukça sıra sana gelecek" gibi slogan atarak, Aydoğdu’nun konuşmasına destek verdi.

Aydınlar anıldı 
 
Alanya'da 2 Temmuz Anma EtkinlikleriPİR Sultan Abdal Derneği Alanya Şubesi, `Madımak Katliamı`nı Anma Gecesi` düzenledi.

Pir Sultan Abdal Derneği Alanya Temsilciliği, Alanya Kültür Merkezi`nde Madımak Katliamı`nı Anma Gecesi düzenledi.

15. yıl dönümünde Madımak yangınında hayatını kaybedenlerin anısına düzenlenen programa yoğun izleyici kitlesi katıldı. Sivas`tan gelen ve Madımak katliamından kurtulan ressam Süleyman Güneş`in de yaşadığı anları anlatması duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Gecede açılış konuşmasını yapan Pir Sultan Abdal Derneği Alanya Temsilciliği Başkanı Şah İsmail Aydoğdu, Sivas katliamının 15. yılında ırkçılığa, gericiliğe karşı mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi. Aydoğdu’nun konuşması sırasında salondaki katılımcılar  ‘Madımak’ı unutmadık, unutturmayacağız’, Susma sustukça sıra sana gelecek’ gibi slogan atarak Aydoğdu`nun konuşmasına destek verdi. Konuşmanın ardından semah gösterileri yapıldı, ardından Madımak`ta hayatını kaybeden aydın, şair ve yazarların eserlerinden kısa alıntılar yapılarak şiirler okundu.

Nurşen Sınav
http://www.haberalanya.com.tr/
3 Temmuz 2008  

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.